Katar 131. Ülke olarak Madrid Sistemine Katılıyor

Madrid Sistemi Nedir?

Marka tescil alternatifleri içerisinde, markanın herhangi bir redde veya itiraza konu olmaması halinde, en ekonomik ve kolay sürdürülebilir olanı uluslararası marka tescil başvurusudur. Sistemin bir diğer avantajı; üye devletler arasında yapılan ilk belirlemenin ardından, uluslararası tescil numarasının tahsis edilmesi ile birlikte ilave üye devlet seçimi ile koruma kapsamının genişletilebilmesidir.

Türkiye, 1 Ocak 1999 tarihinde Markaların Uluslararası Tesciline İlişkin Madrid Protokolü’ne taraf olmuştur. Bu protokol kapsamında Türk vatandaşları, Türkiye’de ikamet edenler veya Türkiye’de ticari veya sınai bir faaliyette bulunanlar, Türk Patent ve Marka Kurumu aracılığıyla Madrid Protokolü’ne taraf olan 100’den fazla ülkede uluslararası marka başvurusunda bulunabilmektedir.

Uluslararası başvurunun yapılabilmesi için, başvuru sahibinin kaynak ülkede bir başvuru veya tescile sahip olması gerekmektedir ve uluslararası başvuru, bu özelliğinden ötürü, tescil tarihinden itibaren beş yıl süre ile kaynak ülkedeki tescile bağımlıdır.

Lütfen daha fazla bilgi veya sorunuz için deneyimli ekibimize ulaşın. (tıklayın) : E-mail  : marka@yalciner.com.tr